TAZE FASULYELİ YOĞURT ÇORBASI



İftarda mutlaka az da olsa çorba yememiz gerekiyor. İglo ile pratik lezzetler kursunda yapmıştık bu çorbayı, çok da güzel olmuştu. Denemenizi tavsiye ederim.
© 200 gr İglo taze fasulye
© 1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
© 1 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)
© 2 yemek kaşığı tereyağ
© 5 su bardağı tavuk suyu
© 1 su bardağı yoğurt
© 1 adet yumurta
© 3 yemek kaşığı un
© 1 yemek kaşığı kuru nane

Fasulyeyi halka şeklinde doğrayın. Soğanları ve sarımsağı tereyağında soteleyin. Fasulyeyi de ekleyip 3dk. soteleyin. Tavuk suyunu ekleyip, kaynatın. Başka bir kapta yoğurt, yumurta ve unu karıştırıp, terbiye haline getirin. Tencerede kaynamakta olan çorbanın suyundan, bir kepçe alıp yavaş yavaş terbiyenin üzerine ilave edin. Terbiyeyi, çorbanın üzerine ekleyip, kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağını kızdırın ve üzerine nane ekleyin. Naneli karışımı çorbanızın üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: