YOĞURTLU VE TAVUKLU ARPA ŞEHRİYE SALATASI




Daha önce arpa şehriye salatasını kavurup, pilav gibi pişirerek yapmıştım. Bu tarifte şehriyeyi makarna gibi haşlıyorsunuz. Lezzeti harika oluyor.

 Malzemeler:
© 1 paket arpa şehriye
© 2 parça tavuk göğsü
© ½ su bardağı mısır
© 1 su bardağı bezelye
© ½ su bardağı havuç
© 10 adet kornişon turşu
© 3 diş sarımsak
© 1 tutam maydanoz
© 1 tutam dereotu
© Tuz

© Yoğurt
© 4-5 yemek kaşığı mayonez

Arpa şehriyeyi makarna gibi haşlayın. Haşlanınca suyunu süzüp, soğuk sudan geçirin.
Tavukları haşlayıp, küp küp doğrayın.
Mısır ve bezelyeyi konserve kullanacaksınız suyunu süzün. Havuçları küp küp doğrayıp haşlayın.
Kornişon turşuları doğrayın, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın.
Sarımsakları da rendeleyin. Tuz ilave edin.

Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp salataya ekleyin, iyice karıştırın. Salata kabına koyup üzerini düzeltip, pul biberle süsleyin.

Not:  Bezelye ve havuç için hazır garnitürde kullanabilirsiniz. Hazırlarda ek olarak patates var ama bu salataya zaten yakışır.

 Afiyet olsun.

2 yorum:

aycan dedi ki...

Çok güzel ve kolay bir tarif,ellerine sağlık

miyavkedicik dedi ki...

Merhabalar,
Bir arkadaşımda yemiştim çok beğenmiştim bu tarifi arıyordum sizin bloğunuzda buldum. Bu akşam deneyeceğim..
Hemen bloğunuzun yeni izleyicisi oluyorum..:))
Eğer siz de benim bloğuma buyurur gelirserniz çok çok memnun olurum..:))
Selam ve sevgiler..
http://kediminhobidefteri.blogspot.com/