Daha önce arpa şehriye salatasını kavurup, pilav gibi
pişirerek yapmıştım. Bu tarifte şehriyeyi makarna gibi haşlıyorsunuz. Lezzeti
harika oluyor.
© 2 parça tavuk göğsü
© ½ su bardağı mısır
© 1 su bardağı bezelye
© ½ su bardağı havuç
© 10 adet kornişon turşu
© 3 diş sarımsak
© 1 tutam maydanoz
© 1 tutam dereotu
© Tuz
©
Yoğurt
©
4-5 yemek kaşığı mayonez
Arpa şehriyeyi makarna gibi haşlayın. Haşlanınca suyunu
süzüp, soğuk sudan geçirin.
Tavukları haşlayıp, küp küp doğrayın.Mısır ve bezelyeyi konserve kullanacaksınız suyunu süzün. Havuçları küp küp doğrayıp haşlayın.
Kornişon turşuları doğrayın, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Bütün malzemeleri karıştırın.
Sarımsakları da rendeleyin. Tuz ilave edin.
Yoğurt ve mayonezi bir kasede karıştırıp salataya
ekleyin, iyice karıştırın. Salata kabına koyup üzerini düzeltip, pul biberle
süsleyin.
Not: Bezelye ve havuç için hazır garnitürde kullanabilirsiniz. Hazırlarda ek olarak patates var ama bu salataya zaten yakışır.
2 yorum:
Çok güzel ve kolay bir tarif,ellerine sağlık
Merhabalar,
Bir arkadaşımda yemiştim çok beğenmiştim bu tarifi arıyordum sizin bloğunuzda buldum. Bu akşam deneyeceğim..
Hemen bloğunuzun yeni izleyicisi oluyorum..:))
Eğer siz de benim bloğuma buyurur gelirserniz çok çok memnun olurum..:))
Selam ve sevgiler..
http://kediminhobidefteri.blogspot.com/
Yorum Gönder