İSLİM KEBABI


Patlıcanın her halini çok severim, ama bu şekli ayrı bir güzel, hem sunum hem de lezzet olarak.
İslim Kebabı'nı Ramazan'da bizi ağırladığında Aycan yapmıştı, çok da güzel olmuştu.

Malzemeler :
*500gr.kuşbaşı et
*5 patlıcan
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 soğan
*2 diş sarımsak
*Sıvıyağ
*Tuz,karabiber
*Domates (üzeri için)

Soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tencereye sıvıyağ koyup soğan ve sarımsağı soteleyin, eti ilave edin. Domates salçasını ekleyip biraz kavurduktan sonra çok az sıcak su ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.

Patlıcanları alacalı soyup kafa kısımlarını kesip, uzunlamasına ince dilimleyin. Tavaya az sıvıyağ koyup patlıcan dilimlerini çevirerek kızartın, çok kızartmaya gerek yok, fırında da pişecek.

Kızaran patlıcanlardan üst üste artı olacak şekilde koyup ortalarına etli harçtan suyunu süzerek koyun. Uçlarını katlayarak yukarıda birleştirin, üzerine domates dilimi koyup ortalarına kürdan batırın, fırın kabına dizin. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek dökün, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
 
Afiyet olsun.

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

aycan dedi ki...

Afiyet olsun ,İnsanın sevdiği dostlarına böle güzel tatlar yapması büyük bir zevk