Aslında evlendikten sonra tanıştığım bir lezzet zeytinyağlı havuç, çok sık yapmasak da ben çok severim kendisini :) Sıcaklarda bizim evde çok ağır yemekler yenmiyor, birde üstüne Ramazan olunca, zeytinyağlılar, salatalar daha çok tüketiliyor. Alttaki resimde havuçlar gözükmediği için bir de yoğurtlamadan önceki halini çektim. Sizde akşama soğuk bir yemek olsun derseniz hemen deneyin bence.
Sevgiler,
Bu da yoğurtsuz hali
Malzemeler:
*Yarım kg havuç
*1 sivri biber (isteğe bağlı)
*1 çay bardağı zeytinyağ
*Yarım çay bardağı pirinç
*2adet kuru soğan (orta boy)
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı şeker
Üzeri için
*Sarımsaklı yoğurt
*Kıyılmış maydanoz
Soğanları ve havuçları küp küp, biberleri halka doğrayın.
Soğanları ve biberi zeytinyağı ile biraz kavurun üzerine havuçları, tuz ve
şekeri ilave edin, karıştırın. Pirinci yıkayıp ekleyin, kapağını kapatın. Altını çok kısık olarak pişirdiğimiz için kendi
suyunu bıraktı, su eklemedik. Siz isterseniz ekleyin.
15-20 dakika kadar havuçlar yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra ayrı bir kaba alıp soğumasını bekleyin.
Soğuyunca üzerinde sarımsaklı yoğurt dökün, maydanozla
süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
olsada yesek şimdi soğuk soğuk elinize sağlık
çok güzel bir tarifi olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder