FASULYE DİBLE




Malzemeler :

© Yarım kg. taze fasulye
© 1 adet kuru soğan
© 2 çorba kaşığı tereyağ
© 2 yumurta
© Tuz, karabiber
© Süslemek için birkaç yaprak maydanoz

Fasulyeleri yıkayıp,saplarını keserek enine doğru küçük küçük doğrayalım.
Doğradığımız fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayalıp, süzelim.
Tencereye tereyağını koyup soğanları küp küp doğrayıp, kavuralım.
Kavrulan soğanların üzerine fasulyeleri ekleyip, tuz ve karabiber ilave ederek biraz kavuralım. Daha sonra yumurtaları kırıp,karıştıralım,  yumurtalar pişinceye kadar bekleyelim.
Üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Not: Sarımsaklı yoğurt ile de çok güzel oluyor.

Afiyet olsun.

4 yorum:

aycan dedi ki...

Çok pratik ve güzel bir tarifmiş,ellerinize sağlık

Gurme Şirine dedi ki...

bu ne güzel bir tarif olmuş....
elelrine sağlık canım...
kocaman sevgiler...

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Sayfanızla tanıştığıma memnun oldum :) Fasülye dibleyi ilk kez Giresun'da yemiştim, hafif ve hoş bir lezzet. Ellerinize sağlık :)

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Bende çok memnun oldum ziyaretiniz için. Teşekkurler, sevgiler