LAZANYA


Fırına girmeden önce

Nar gibi kızardıktan sonra :))




Malzemeler :
© 9 yaprak lazanya
© 250 gr. Kıyma
© 4 büyük soğan
© 1 diş sarımsak
© 1 yemek kaşığı soya sosu
© 1 yemek kaşığı zeytinyağı
© Tuz, karabiber, kimyon

Beşamel Sos için :
© 1 lt. süt
© 2 yemek kaşığı un
© 1 yemek kaşığı zeytinyağı
© 1 tutam tuz

Soğanları küp küp doğrayın, sarımsağı da doğrayıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanlar suyunu çekene kadar soteleyin. Üzerine kıymayı ilave edip, sotelemeye devam edin. Soya sosunu ve baharatları ilave edin, karıştırıp ocaktan alın.
Beşamel sosu hazırlamak için; Unu yağ ile pembeleşene kadar devamlı kavurun, 1 lt. sütü ve tuzu ilave edin. Çırpıcı ile devamlı karıştırarak, kaynamasını bekleyin. Beşamel sosdan 1 kase ayırın (Lazanyanın üzeri için).

Fırın kabını yağlayın. 3 adet lazanya yaprağını koyup, tencerede kalan beşamel sosun yarısını  lazanyaların üzerine dökün, kıymalı karışımında yarısını koyun. 1 kat daha bu şekilde tekrarlayın, en üste son kalan 3 yaprak lazanyayı koyun. Lazanyaların üzerine ayırdığımız 1 kase beşamel sosu yayın.  Üzerini folyo ile kapatın. 180 derecede 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.



7 yorum:

Adsız dedi ki...

Lazanyalar haşlanmadanmı konuyor?

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Evet haşlanmadan konuyor. Üzerine beşamel sos döküp tekrar fırına verdiğiniz için yumuşacık oluyor, gayet güzel pişiyor.

sevilay dedi ki...

Arkadaşım eline sağlık, harika görünüyor... her zaman ki gibi muhteşemsin..

aycan dedi ki...

Hiç denemediğim bir tat bende denemek istiyorum,iştah açıcı... iftar için bulunmaz bir yemek
Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

süper görünüyor.. resmen ağzım sulandı en kısa zamanda bende deniycem.. ellerine sağlık

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Teşekkürler :)))

fatma dedi ki...

LAZANYAAA ÇOK SUPER GORUNUYOR ELLERİNE SAĞLIK