PATATES PÜRELİ EBEM KÖFTESİ





Malzemeler (8 köfte için)
© 500 gr orta yağlı kıyma
© 2 yemek kaşığı zeytinyağı
© 1 yumurta
© Yarım paket kabartma tozu
© 1 diş sarımsak
© 1 küçük soğan
© 1 tutam maydanoz
© Baharatlar (1 er tutam kimyon, karabiber, kırmızı biber)
© Un

Soğanı ve sarımsağı suyunu çıkarmadan rondoda doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın.
 Un hariç, bütün malzemeleri ekleyip yoğurun. Ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ekleyip, yoğurun.
Yoğurduğunuz köfteyi 8 parçaya ayırın.  Parçaları altına ve üstüne un serperek tatlı tabağı boyutunda açın.
Tavaya bir tatlı kaşığı sıvıyağ koyup, her tarafına yayın. Köfteleri birer birer orta ateşte çevirerek kızartın(köfteleri düz bir tabak yardımıyla tavada çevirebilirsiniz).

Patates Püresi için:
© 4 büyük patates
© 1 su bardağı süt
© 100 gr rendelenmiş kaşar

Patatesleri yıkayıp, haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup rondodan geçirin. Patatesleri bir tencereye koyup, sütü ve kaşar peynirini ekleyerek, kısık ateşte kaynayana kadar karıştıtarak pişirin.

Köfteleri servis tabağına alın, üzerine püre koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Saliha dedi ki...

ellerınıze saglık...sevgıler..