Böreğin
kıymalı harcı kayınvaldemin tarifi. Aynen Sarıyer Böreği gibi oluyor. Soğan
sayısı çok fazla gelebilir ama harcın tadını veren soğan ve baharatlar.
Malzemeler :
© 5 adet
yufka
© 5 orta boy
soğan
© 1 çay
bardağı yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
© 2 diş
sarımsak
© 250gr.
kıyma
© ½ çay
kaşığı yenibahar, karabiber
© 1 çay
kaşığı curry, kimyon, sebzeli çeşni
© 2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
© 2 yemek kaşığı kuş üzümü
© 2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
© 2 yemek kaşığı kuş üzümü
© Tuz
© 1 tatlı
kaşığı şeker
© 1 yumurta
© 1,5 çay
bardağı süt
© 1 yemek
kaşığı yoğurt
© ¾ çay
bardağı z.yağ
Soğanları ve
sarımsakları doğrayın, 1 çay bardağı sıvıyağ ile soğanı ve sarımsağı tencereye
koyup, kavurun. Soğanlar yumuşayıp, suyunu çekince kıymayı ekleyin.
Kıyma iyice
pişince baharatları, fıstık, üzüm, tuzu ve şekeri ekleyip pişirmeye devam edin. 5 dakika daha
kavurup ocaktan alın.
Yufkaları
ıslatmak için yumurta, süt, yoğurt ve z.yağı iyice çırpın.
İlk yufkayı
tezgaha serip, ortadan ikiye kesin.
Yufkayı yoğurtlu karışım ile ıslatın, isterseniz fırça ile yufkanın her
tarafına karışımı sürebilirsiniz.
Kıymayı eşit
olarak yufkalara koymak için isterseniz börekleri sarmadan önce 10’a bölerek
ayarlayın.
1.fotoğraftaki
gibi yufkanın düz kısmına kıymayı koyun ve resimlerdeki gibi sarın.
Yağlanmış
tepsiye dizin. Sıvı harcın hepsini bitirmenize gerek yok, kalanı böreklerin
üzerine sürün.
170 derece
börekler kızarana kadar pişirin.
Afiyet
olsun.
5 yorum:
KOLAY VE GÜZEL BİR TARİF,EMİNİM TADIDA HARİKADIR.
ELLERİNİZE SAĞLIK
Çok güzel görünüyor...olsa da yesem dedim...eminim tadı nefistir.
Eline sağlık.
Teşekkür ederim, size de yaparım :)))
sarıyer böreği tadında nefis bir börek.. canınız çektiğinde ve sarıyer'e gidecek vaktiniz olmadığında bu böreği yapabilir yada benim gibi yapabilen birine gidebilirsiz...
offf nasıl güzel görünüyor.. çok canım istedi şimdii.. tadıda müthiş olmalı..
Yorum Gönder