KABAK KEKİ




Evdeki kabakları değerlendirmek için çok güzel bir tarif

Malzemeler :
© 2-3 kabak
© 1 yumurta
© ½ su bardağı sıvıyağ
© Yarım demet dereotu
© 100gr kaşar yada beyaz peynir
© Tuz, karabiber, pulbiber, nane
© Un (aldığı kadar)
© 1paket kabartma tozu

Kabakları rendeleyip, suyunu süzün. Yağı, peyniri, baharatları, ince ince kıydığınız dereotunu kabaklara ekleyip karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve baharatları ekleyin. Kek kıvamında bir hamur olacak. Yağladığınız kalıba dökün, hamurun güzel pişmesi için ince olması gerekiyor. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

sabah sabh canım çekti.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.

aycan dedi ki...

Kabakla yapılan herşeyi çok severim,hem kolay hemde güzelmiş.
eline sağlık

evatolyesi dedi ki...

Bende zaman zaman yaparım hem hafif hemde lezzetli oluyor ellerinize sağlık:)