Zeytinyağlı yemekleri çok severim, birde bol domatesli olunca...
Mümkün olsa her yemeği zeytinyağlı yaparım, kıymalı yapmam. Ama gelin görün ki bizim evde 2 et obur var, babası ve kızı.
Durum böyle olunca iki onların sevdiği, bir benim sevdiğim yapılıyor :(
Malzemeler:
© 3 adet patlıcan
© 2 orta boy soğan
© 3 diş sarımsak
© 3 domates
© ½ çay bardağı zeytinyağı
© 1 yemek kaşığı domates salçası
© Tuz
© 2 kesme şeker
Patlıcanları küp küp doğrayıp, derin bir kaba koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun. 1 yemek kaşığı tuz serpip 15-20 dakika bekletin.
Soğanları küp küp doğrayın, zeytinyağı ile soteleyin. Soğanların üzerine salçayı ve yine küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin.
Suyunu süzüp, yıkadığınız patlıcanları, sarımsakları doğrayarak ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave edin, ½ çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Pişirirken suyunu kontrol edin.
Zeytinyağlıları 1 gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti çok daha güzel olur.
Afiyet olsun.
10 yorum:
Ellerine sağlık.Çok severim.Etin yanına mutlaka sebze gerekir.
Ellerine sağlık, sebze daha çok tercih ederim:)
canım ellerine sağlık....
çok güzel görünüyor...
bol domatesli harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
bayılırım patlıcan yemeklerine ,eline sağlık..
ellerine sağlık canım..
sevgiler..
Yorum bırakan elleriniz dert görmesin:)
Çooook teşekkür ederim blogcanlarım
Ela'cım iadeyi ziyarete geldim.Patlı
canın her haline aşığım desem yeridir:)))Çok sık yaparım silkmesini
ellerine sağlık sevgiler.
Patlicanin her türlüsü makbulümdür, ellerinize saglik... Sevgilerimle,
Hafif ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder