ZEYTİNYAĞLI PATLICAN



Zeytinyağlı yemekleri çok severim, birde bol domatesli olunca...
Mümkün olsa her yemeği zeytinyağlı yaparım, kıymalı yapmam. Ama gelin görün ki bizim evde 2 et obur var, babası ve kızı.
Durum böyle olunca iki onların sevdiği, bir benim sevdiğim yapılıyor :( 

Malzemeler:
© 3 adet patlıcan
© 2 orta boy soğan
© 3 diş sarımsak
© 3 domates
© ½ çay bardağı zeytinyağı
© 1 yemek kaşığı domates salçası
© Tuz
© 2 kesme şeker

Patlıcanları küp küp doğrayıp, derin bir kaba koyun. Üzerini geçecek kadar su koyun. 1 yemek kaşığı tuz serpip 15-20 dakika bekletin.
Soğanları küp küp doğrayın, zeytinyağı ile soteleyin. Soğanların üzerine salçayı ve yine küp doğranmış domatesleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin.
Suyunu süzüp, yıkadığınız patlıcanları, sarımsakları doğrayarak ekleyin. Tuzu ve şekeri ilave edin, ½ çay bardağı su ekleyip kısık ateşte pişirin. Pişirirken suyunu kontrol edin.
Zeytinyağlıları 1 gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti çok daha güzel olur.

Afiyet olsun.

10 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Çok severim.Etin yanına mutlaka sebze gerekir.

BİRİNCİSİN dedi ki...

Ellerine sağlık, sebze daha çok tercih ederim:)

Gurme Şirine dedi ki...

canım ellerine sağlık....
çok güzel görünüyor...

mutfagabuyrun dedi ki...

bol domatesli harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

mehtap dedi ki...

bayılırım patlıcan yemeklerine ,eline sağlık..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım..
sevgiler..

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Yorum bırakan elleriniz dert görmesin:)
Çooook teşekkür ederim blogcanlarım

Derya Sezgin dedi ki...

Ela'cım iadeyi ziyarete geldim.Patlı
canın her haline aşığım desem yeridir:)))Çok sık yaparım silkmesini
ellerine sağlık sevgiler.

MÜNSTER dedi ki...

Patlicanin her türlüsü makbulümdür, ellerinize saglik... Sevgilerimle,

evatolyesi dedi ki...

Hafif ve lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:)