Bu tarifi yemek vakti sitesinde gördüğümde tam bana göre demiştim. Elmalı tarçınlı tariflere bayılıyorum çünkü. Cumartesi günü Selcen'e güne giderken yaptım bu keki. Açıkçası süper bir tarif, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler :
©
3 yumurta
©
6 yemek kaşığı şeker
©
3 yemek kaşığı yoğurt
©
Yarım su bardağı sıvıyağ
©
1 çay kaşığı tarçın
©
1 paket vanilya
©
1 paket kabartma tozu
©9
yemek kaşığı un (dolu dolu)
İçi için:
©
2 elma
©1
tatlı kaşığı tarçın
©
1-1,5 yemek kaşığı şeker
Üzeri için :
©
Yarım su bardağı kırık fındık
Yumurta ve şekeri iyice çırpın, yoğurdu,sıvıyağı ilave edip
çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri ekleyip karıştırın.
Elmaları soyup, rendeleyin. Suyunu sıkın. İçerisine
tarçın ve toz şekeri ekleyip karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tart kalıbına önce kek hamurunun
yarısını dökün. Arasına elmalı harcı
serpin. Üzerine kalan kek hamurunu dökün. Üerine fındıkları serpin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika
pişirin.
Afiyet olsun.
7 yorum:
eline sağlık ,güzel olmuş.
Teşekkürler :)
Tadıda görüntüsüde harikaydı,Ellerine sağlık
Bende elma ve tarçın ikilisini çok severim ellerinize sağlık:)
Nazik ziyaretinize ve yorumunuza teşekkürler.Ellerinize sağlık ben elmalı herşeyi yerim:)
süper.tepsinin çapını sotabilir miyim..........
Teşekkürler, 25 cm lik tart kalıbında yaptım.
Yorum Gönder