GÜL TATLISI





Malzemeler:
© 2 yumurta
© 1 su bardağı yoğurt
© 1 su bardağı sıvıyağ
© 2 çay bardağı irmik
© 4 su bardağı un
© 1 paket vanilya
© 1 paket kabartma tozu

© Fındık

Şerbeti için:
© 5 su bardağı su
© 4 su bardağı şeker
© 1-2 damla limon suyu

Öncelikle şerbeti yapalım, şekeri ve suyu tencereye koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkın ve ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Fındık hariç, hamur malzemelerini iyice yoğurun. Hamurdan parçalar alıp merdane yardımıyla açın. Çay bardağı ile 3 tane yuvarlak kesin. Kestiğiniz yuvarlakları biri diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde  aşağıdaki gibi üst üste koyup, rulo yapın.
Ruloyu ortadan ikiye kesin, kestiğiniz kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Güllerin ortasına fındıkları koyun, bastırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp şerbeti dökün.

(Not: Bu tariften bir büyük, bir de küçük borcamı dolduracak kadar gül tatlısı çıkıyor)

Afiyet olsun.

5 yorum:

Başak dedi ki...

Çok leziz ve şık görünüyor. ellerinize sağlık.

nurten güven dedi ki...

Çok güzel görünüyor,gerçekten tadını merak ettim,böyle görüntüsüyle mest etti.Ellerine sağlık.

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Tadı da çok güzel gerçekten, şekerpareye benziyor. Teşekkürler

aycan dedi ki...

Ellerine sağlık,çok güzel gözüküyor

ihlamurcum dedi ki...

Artık bu güzel sunumlu tatlıyı yapmam farz oldu,şahane.