Malzemeler:
©
2 yumurta
©
1 su bardağı yoğurt
©
1 su bardağı sıvıyağ
©
2 çay bardağı irmik
©
4 su bardağı un
©
1 paket vanilya
©
1 paket kabartma tozu
©
Fındık
Şerbeti için:
©
5 su bardağı su
©
4 su bardağı şeker
©
1-2 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti yapalım, şekeri ve suyu tencereye koyup
karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkın ve ocaktan alın, soğumaya
bırakın.
Fındık hariç, hamur malzemelerini iyice yoğurun. Hamurdan
parçalar alıp merdane yardımıyla açın. Çay bardağı ile 3 tane yuvarlak kesin.
Kestiğiniz yuvarlakları biri diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde aşağıdaki gibi üst üste koyup, rulo yapın.
Ruloyu ortadan ikiye kesin, kestiğiniz kısmı alta gelecek
şekilde tepsiye dizin. Güllerin ortasına fındıkları koyun, bastırın. Önceden
ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkartıp şerbeti dökün.
(Not: Bu tariften bir büyük, bir de küçük borcamı dolduracak kadar gül tatlısı çıkıyor)
(Not: Bu tariften bir büyük, bir de küçük borcamı dolduracak kadar gül tatlısı çıkıyor)
Afiyet olsun.
5 yorum:
Çok leziz ve şık görünüyor. ellerinize sağlık.
Çok güzel görünüyor,gerçekten tadını merak ettim,böyle görüntüsüyle mest etti.Ellerine sağlık.
Tadı da çok güzel gerçekten, şekerpareye benziyor. Teşekkürler
Ellerine sağlık,çok güzel gözüküyor
Artık bu güzel sunumlu tatlıyı yapmam farz oldu,şahane.
Yorum Gönder