ET SOTE & PATATES PÜRESİ




Malzemeler :

*500gr.kuşbaşı et
*1 büyük soğan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı soya sosu
*Tuz, karabiber

 Püre için :
*4 büyük patates
*100gr. margarin
*Yarım su bardağı süt
*200 gr. Rende kaşar
*1 tutam tuz

Öncelikle kuşbaşı etleri bir tencereye koyun. En küçük ocakta, en kısık ateşte hiç su eklemeden 1 saat pişirin.
Etler pişince üzerinde küp küp doğranmış soğanı, salçaları, soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyip yarım saat daha pişirin. Pişerken suyunu kontrol edin.
Püre için; patatesleri yıkayıp, haşlayın. Haşlanan patatesleri soyup iyice ezin veya rondodan geçirip, bir tencereye koyun. Sütü, margarini, tuzu ve kaşar peynirini ekleyerek, kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Et sote ile beraber servis yapın.
Afiyet olsun.

5 yorum:

aycan dedi ki...

Bu hafta sonu bende bunu yapmayı planlıyorum,teşekkürler tarif için
elinize sağlık
iyi ramazanlar herkese

keyiflisofram dedi ki...

ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK ,SEVDİĞİM BİR YEMEK ÖZELLİKLE BEĞENDİYE ALTERNATİF OLUYOR...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
tarifin nefis çok da tercihe diyoruz:)
sevgiler..

zehra dedi ki...

merhaba. soya sosu ne oluyor nerden bulabiliriz. soya sosu koymazsak tadı nasıl olur? ayrıca hiç su koymadan mı pişireceğiz etleri o zaman yanmazlar mı? acemiyim şimdiden söyliyeyim:) yardımlarınızı bekliyorum...

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Merhaba, soya sosu çoğu markette satılan bir ürün fakat koymasanız da olur, çok kısık ateşte su eklemeden pişirirseniz et suyunu salıyor su eklemeye gerek kalmıyor. Kolay glsin :)