KIYMALI GÜL BÖREĞİ



Malzemeler:

*1kg yufka

*500gr kıyma
*2 büyük soğan
*Maydanoz
*Tuz,karabiber
*Pul biber (istege göre)
 
İç harcı için :
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 çay bardağı süt
*1 yumurta beyazı
*1,5 çorba kaşığı yoğurt

 Üzeri için :
*Çörek otu
*1 yumurta sarısı

Soğanları minik minik doğrayalım.

Tavaya sıvıyağ koyup kavuralım, soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ekleyelim.

Kıyma pişince tuz, karabiberi, pul biberi ve ince kıyılmış maydanozlarda ekleyelim, 10dakika daha kavuralım. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Derin bir kasede iç harcın malzemelerini iyice çırpalım.

Yufkayı tezgaha serip dörde bölelim, saracağımız yufkaya sütlü karışımdan sürüp üçgenin geniş kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde saralım. Sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şeklini verelim.

Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayıp, yağlanmış tepsiye dizin.

Yumurtanın sarısını çırpın, böreklerin üzerine sürün, çörek otu serpin.

200 derece fırında yaklaşık 30 dakika börekler kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet olsun.

3 yorum:

aycan dedi ki...

Çok severim çoook ellerine sağlık
sahurda yapmak lazım

hatice avcı dedi ki...

bayılırım kıymalı böreğe ellerine sağlık...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım..
çok severim bu böreği:)
yemesi de kolay yapması da :))