ÇİĞ BÖREK

 
Annemin Bandırmalı bir arkadaşı var Nihal Abla, zaten birkaç günlüğüne geliyor İstanbul'a ama çiğ börek yapmadan göndermiyoruz kendisini.
 


Hamuru için :
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı kadar su
Tuz

İç harcı için:
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
 
Kızartmak için:
Ay çiçek yağı

Yoğurma kabının içine yumurta, sıvıyağ, tuz ve yoğurdu koyun, karıştırın. Unu ve suyu azar azar ekleyerek ele yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirin.

Diğer tarafta kıymayı soğan,tuz ve karabiber ile iyice karıştırın, harca çok az su ekleyin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın, her bezeyi tabak büyüklüğünde açın, açılan her hamurun bir tarafına malzemeden 1 kaşık koyun, hamurun bir tarafına iyice yayın, diğer tarafını üzerine kapatın yarım ay şeklinde olsun, elinizle iyice bastırın, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını süzdürün,sıcak sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.

6 yorum:

Ceyda Çiçek dedi ki...

ellerinize sağlık ben çok severim çiğ böreği.. kızartırken az yağlı tavada mı kızartıyorsunuz..

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Çok fazla yağ koymuyoruz, böreklerin üstünü geçsin yeter, teşekkürlet

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık... boregınız nefıs olmuş ...ben bır sefer denedım cok sert olmuştu yaptığım..bende beklerım sayfama.sevgılerımı bırakıyorum...

aycan dedi ki...

Ohh Olsada yesem şimdi sıcak sıcak,sulu sulu yanında çay
İlk fırsatta yapmak lazım
Ellerinize sağlık canım

miyav kedicik dedi ki...

Nasıl güzel görünüyor.. Hemen tarifinizi aldım.. Ellerinize sağlık..:))

selma tamer dedi ki...

oğlum cok sever bunu elıne sağlık