ELMALI KEK


Malzemeler:
*Yarım paket pötibör bisküvi
*2 adet elma
*1 su bardağı kırılmış ceviz
*1 tatlı kaşığı tarçın
*3 adet yumurta
*3 çay bardağı toz şeker
*3 çay bardağı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu

Bisküvileri fırın kabının(kare borcam kullandım) içine dizin. 
Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve bisküvilerin üzerine yayın.
Yumurta ve şekeri çırpın, içine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Karışımı elmaların üzerine yayın.
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin. 
Fırından çıkartıp ılıyınca üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

RABİA SERTELİ dedi ki...

Bisküviyi fırında tekrar mı pişirdiniz. Çok değişik bir tarif. Ellerinize sağlık...

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

En alta bisküvi üstüne elma, üstüne kek harcını koyup fırına veriyorsunuz. Teşekkürler