EKMEK ÜSTÜ PİZZA


Herkese hayırlı Ramazanlar...
Herkesin bildiği çok basit bir tarif aslında ama ben blogda olsun istedim.
Ramazan öncesi bayat ekmekleri değerlendirmek için hafta sonu kahvaltılarına yapıyordum.
Siz istediğiniz malzemelerle damak tadınıza göre çeşitlendirebilirsiniz.

Malzemeler:
Ekmek (tost ekmeği veya dilimlenmiş bayat ekmek)
Salça
Baharat (kimyon, karabiber, kekik vs)
Zeytinyağı
Sosis (Sucuk, salam)
Kaşar peyniri

Ekmekleri fırın tepsisine dizin. Salçayı yağ ile karıştırıp biraz kıvamını açın, baharatları ekleyin, ekmeklerin üzerine sürün.
Salçanın üzerine dilimlediğiniz sosisleri dizin.
170 derece önceden ısıttığınız fırında sosisler pişene kadar bekletin.
Üzerine kaşar peyniri ekleyip, kaşarlar eriyince fırından çıkartın.

2 yorum:

aycan dedi ki...

KOlay ve lezzetli bir tarif eline sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

sahur için çok güzel bir tarif canım.ellerine sağlık.sevgiler.