Malzemeler :
© 3 yufka
İçi için:
© 3 büyük boy patates
© 1 soğan
© 1 çorba kaşığı salça
© Tuz,karabiber, kırmızı biber
Sosu için:
© Yarım su bardağı süt
© Yarım su bardağı sıvıyağ
© 1 yumurta
Üzeri için:
© 1 yumurta
© Galeta unu
Öncelikle patatesleri haşlıyoruz, kabuklarını soyup eziyoruz.
Soğanı küp küp doğrayıp, yağda kavuruyoruz, üzerine salçayı ve ezilmiş patatesleri koyup, baharatlarını ekliyoruz. Birkaç dakika daha kavurup, ocaktan alıyoruz.
Süt, sıvıyağ ve 1 yumurtayı çırparak sosu hazırlıyoruz.
Yufkaların birini tezgaha serip, 8 eşit üçgene bölüyoruz. Her parçaya 1,5 çorba kaşığı kadar sostan döküp, kenarına patatesli karışımdan koyarak sigara böreği gibi bol bir şekilde sarıyoruz.
1 yumurtayı çırpıyoruz, sardığımız böreklerin üst kısmını önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Galeta unlu böreği çok severim eline sağlık izlemeye aldım selamlar
PATATESLİ BÖREK BENİM EN SEVDİĞİM BÖREKTİR.ELLERİNE SAĞLIK
Cok tesekkurler yorumlariniz icin. Sevgiler.
bende soğan kavurup salça koyarım sırf ezilmiş patatesle güzel olmuyor ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
Ellerinize saglik
Yorum Gönder