TAVUKLU KREP


Tavuk sote için malzemeler:
© 400-500 gr tavuk göğsü
© 2 çorba kaşığı sıvıyağ
© 1 soğan
© 1 yeşil biber
© 2 çorba kaşığı salça 
   (seviyorsanız 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası koyabilirsiniz)
© 1 çorba kaşığı soya sos
© Tuz, karabiber

Krep için malzemeler:
© 3 yumurta
© 1,5 su bardağı süt
© 1 çay bardağı sıvıyağ
© Tuz
© 6 çorba kaşığı tepeleme un

Öncelikle tavukları küp küp doğrayın. Soğanları da küp küp doğrayıp, sıvıyağda kavurun, üzerine doğradığınız yeşil biberleri ve salçayı ekleyin.
Tavukları ekleyip sotelemeye devam edin, üzerine soya sosu, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte kendi suyu ile pişirin.
Krep için yumurtaları karıştırma kasesine kırıyoruz. Sütünü ve sıvıyağını ekleyip çırpıyoruz. 6 çorba k. tepeleme un atıyoruz, tuzunu da atıyoruz ve çırpıyoruz. Krep tavasına sıvıyağ dökerek kepçeyle krep harcından döküyoruz. Çevirerek arkalı önlü pişiriyoruz.
Pişen kreplerin kenarına tavuk sote koyup sarın.

Patateslerde Tefal Actifry'dan ama süreyi tutturamadım, biraz koyu renk oldular.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: