© 3yumurta
© 1su bardağı
toz şeker
© 1bardak süt
© 1su bardağından
1parmak az sıvıyağ
© 2,5su
bardağı un
© 1pkt
kabartma tozu
© ¾ su
bardağı damla çikolata
Yumurta ve
şekeri iyice çırpın. Sütü, sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Unu ve
kabartma tozunu ilave edin. Kekin hamuru iyice karışınca damla çikolatayı
ekleyip, yağlanmış kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Not: Kek
iyice kabarıp üzeri pişene kadar fırının kapağını açmayın. Birde soğumadan kalıptan çıkarmaya kalkmayın, fotoğrafta pek gözükmese de kekin arka kısmında olduğu gibi parçalanır.
Afiyet
olsun.
4 yorum:
ne kadar şirin bir fotoğraf:)
kekiniz nefis görünüyor:)
o parçalanma benim pek sık başıma geliyor:) aniden misafirim geldiğinde aceleyle çeviriveriyorum, çıkmak istemesede ben zorluyorum sonrada olanlar oluyor:))
Keki çok severim,harika gözüküyor.
Ellerine sağlık
ellerine sağlık, müthiş görünüyor..
Çok teşekkür ederim. Sevgiler...
Yorum Gönder