Malzemeler (25 kurabiye için) :
© 1 adet
yumurta
© 4 su
bardağı un
© 125gr.
margarin (oda sıcaklığında)
© 1 çay
bardağı yoğurt
© Yarım su
bardağı pudra şekeri
© 1 paket
kabartma tozu
© 1 paket
vanilya
İçi için:
© 3 adet elma
© 3 yemek kaşığı
toz şeker
© 2 tatlı
kaşığı tarçın
© Üzeri için
pudra şekeri
Elmaları
soyup rendeleyin, toz şekeri ve tarçını ekleyip, tavada suyunu çekene kadar
kavurun. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Toz
malzemeler hariç hamurun malzemelerini karıştırın. Unun hepsini birden
koymayın. Önce 2 su bardağı unu koyup, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip
yoğurun. Kalan unu azar azar ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur
olacak.
Ben hamuru
merdane ile açıp, kalıpla kestim, iç harcını koyup, kenarlarını birleştirdikten
sonra çatalla bastırdım. Ama isterseniz poğaça gibi açıp, kesmekle uğraşmadan
elinizde şekil verebilirsiniz. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış tepsiye
aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Çok kızarması gerekmiyor.
Not: Fırına
koyduktan 10 dakika sonra devamlı kontrol edin, çok çabuk pişiyor.
Birde ben
küçük yaptım kurabiyeleri 25 adet çıktı.
Afiyet
olsun.
2 yorum:
Çok severim elmalı kurabiyeyi,eline sağlık
çok hoş görünüyorlar:)
Yorum Gönder