HAŞHAŞLI TATLI


 

Malzemeler:
*3 yumurta
*Yarım su bardağı şeker
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı irmik
*1 su bardağı haşhaş
*1,5 su bardağı un
*2 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
 
Üzeri için
*2 paket kaymak tadında krem şanti
*2 su bardağı süt
 
Şerbeti için:
*2 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
 *1 paket meyveli sos (dr.oetker)
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edin, çırpmaya devam edin. En son kuru malzemelerin hepsini ilave edip karıştırın. Yağlanmış büyük borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin. Şerbet için su ve şekeri tencereye koyup orta ateşte kaynayana kadar bekleyin, kaynayınca birkaç dakika sonra ocaktan alın.
Kek pişince ılımasını bekleyin, şerbeti kekin her tarafına dökün. Kekde, şerbette ılık olacak.
2 paket şantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile iyice çırpın, katılaşması için buzdolabında bekletin.
Kek soğuyunca şantiyi üzerine yayın. Meyveli sosu da üzerinde yazdığı gibi hazırlayıp üzerine yayın.
Buzdolabında 1 gece bekletip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun


2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel bir tatlı olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

aycan dedi ki...

Harika gözüküyor ,ellerinize sağlık