ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA



Biliyorum gün masasındaki tarifleri bekliyorsunuz, özellikle pastayı soruyorlar bana. Ama gün masası hazırlamakta hamarat olan teyzem ve kuzenim tarifleri vermede tembel çıktılar. Fakat bu hafta sonu cebren ve hile ile tarifleri alacağım. Pastalardan böreklerden sıyrılıp zeytinyalı bir tarif yayınlamak istedim. Hazır taze bakla pazarlarda marketlerde yerini almışken hemen yaptı kayınvaldem sağolsun. Bol sarımsaklı yoğurt ile harika oldu.

Bugün en sevdiğim gün cuma, güneşli ve güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim.
Sevgiler,

Malzemeler:
*Yarım kilo taze bakla
*1 büyük kuru soğan
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*2 adet kesme şeker
*Tuz
*Üzeri için dereotu
*Servis ederken sarımsaklı yoğurt (arzuya göre)

Baklaları ayıklayıp yıkıyoruz.
Soğanları küp küp doğruyoruz. Baklayı kayınvalidem yaptı, zeytinyağlı yemeklerin hepsinde tencereye bütün malzemeleri koyup, kısık ateşte kendi suyu ile pişirir, ön kavurma yapmaz. Baklayı da aynı şekilde yaptı.
Dereotu hariç bütün malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte kendi suyu ile pişiriyoruz. Yemeğin suyunu ara ara kontrol edin.

Eğer düdüklüde pişirmek isterseniz yaklaşık 1 su bardağı su ilave edip, 15 dk pişirmeniz yeterli olacaktır. Pişince servis tabağına alıp soğumasını bekleyin. Üzerine dereotu doğrayın. Sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

3 yorum:

aycan dedi ki...

Çok severim ellerinize sağlık

keyiflisofram dedi ki...

Bakla harika görünüyor ,ellerine sağlık:)

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
mutlu günler dilerim..
sevgiler..