MANİSA KEBABI



Ramazan geldi, hoş geldi.
Ramazan'ı güzel bir tarifle karşılayalım istedim.
Tarifi Birsence'den aldım, biraz değişiklik yaptım.
Herkese Hayırlı Ramazanlar.

Malzemeler (6-8 kişilik):

İçi için :
*500 gram kuşbaşı et
*2 tane kuru soğan
*2,3 çorba kaşığı sıvıyağ
*1,5 çay kaşığı tuz
*Karabiber, Pulbiber, Kekik

Krep Malzemesi:
*2 tane yumurta
*1 su bardağı süt
*1 çay bardağı sıvıyağ
*Biraz tuz
*1-1,5 su bardağı un

Üzeri için :
*6-8 dilim kaşar peyniri

Domates Sos :
*2 tane domates
*1 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı sıvıyağ
*1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:Öncelikle iç malzemesini hazırlayarak başlayalımEti iyice ısınmış tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirelim.Et suyunu çekince yağını ekleyip 2,3 dakika kavuralım.İçine ince doğranmış soğan ekleyip etin ve soğanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. Üstüne yarım su bardağı kaynar su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.Pişerken suyunu kontrol edin, dibi tutmasın, piştikten sonra tuzu ve baharatları ekleyip altını kapatalım. Tarifin aslında iç harçta bezelye, havuç ve patates de vardı, isteğinize göre ekleyebilirsiniz.

Krep için yumurta,süt,sıvıyağ ve tuzu karıştırma kabında çırpalım.Sonra içine elenmiş unu koyup hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım.Boza kıvamında olan krep hamurumuzu ısıtılmış krep tavasına birer kepçe koyup çift taraflı pişirelim.Krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.

Krepler hazır olunca 1 krebi tabağa koyalım tam ortasına et soteden koyup bohça gibi katlayalım.Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye katlanmış kısmı altta kalacak şekilde dizelim.Bütün krepleri aynı şekilde yaptıktan sonra üstüne 1 dilim kaşar peyniri koyup ısıtılmış fırında yalnızca kaşar eriyip hafif kızarana kadar pişirelim.

Krepler fırındayken domates sosu hazırlayalım.Tencereye yağı koyup rendelenmiş domatesi ve ezilmiş sarımsağı koyup 3-5 saniye kadar kavuralım, tuz koyup sos kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Servis tabağına krebi koyup üzerine domates sos döküp sıcak servis yapabilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

1 yorum:

keyiflisofram dedi ki...

Hayırlı Ramazanlar canım,
ellerine sağlık harika görünüyor...