ETİMEK TATLISI



Haziran ayına güzel bir tatlı tarifi ile başlayalım. Yapımı çok kolay lezzeti harika bir tatlı.

Malzemeler :

© 12 adet tuzsuz etimek
(12 adet etimekle bir büyük, birde küçük dikdörtgen borcama hazırladım)

Şerbeti için:
© 1,5 su bardağı şeker
© 2 su bardağı su

Muhallebisi için :
© 1 lt.süt
© 1 yumurta
© 6 yemek kaşığı şeker
© 6 yemek kaşığı un
© 2 yemek kaşığı mısır nişastası
© 1 paket vanilya

Üzeri için:
© 1 paket toz çikolata sos
© 3,5 çay bardağı süt

Önce şekeri ve suyu tencereye koyup, kaynatın, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın, 10 dakika soğumaya bırakın. Etimekleri borcama dizip üzerine şerbeti dökün.
Muhallebi malzemelerini vanilya hariç tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave ederek 2-3 dakika daha kaynatın. Muhallebiyi etimeklerin üzerine dökün.
Toz çikolata sos ile 3,5 çay bardağı sütü devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebinin üzerine dökün.
İsterseniz çikolata sos yerine krem şantide yapabilirsiniz.
Tatlıyı 1 gün buzdolabında beklettikten sonra hindistan cevizi ve fındık serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

aycan dedi ki...

eline sağlık çok güzel gözüküyor,ilk fırsatta deneyeceğim