Evdeki
kabakları değerlendirmek için çok güzel bir tarif
Malzemeler :
© 2-3 kabak
© 1 yumurta
© ½ su
bardağı sıvıyağ
© Yarım demet
dereotu
© 100gr kaşar
yada beyaz peynir
© Tuz,
karabiber, pulbiber, nane
© Un (aldığı
kadar)
© 1paket kabartma
tozu
Kabakları
rendeleyip, suyunu süzün. Yağı, peyniri, baharatları, ince ince kıydığınız
dereotunu kabaklara ekleyip karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve
baharatları ekleyin. Kek kıvamında bir hamur olacak. Yağladığınız kalıba dökün,
hamurun güzel pişmesi için ince olması gerekiyor. 170 derece önceden ısıtılmış
fırında yaklaşık yarım saat, batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Afiyet
olsun.
3 yorum:
sabah sabh canım çekti.ellerine sağlık canım.nefis görünüyor.sevgiler.
Kabakla yapılan herşeyi çok severim,hem kolay hemde güzelmiş.
eline sağlık
Bende zaman zaman yaparım hem hafif hemde lezzetli oluyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder