Bu pastayı hafta sonu teyzemde yedim, gerçekten çok başarılıydı.
Malzemeler :
© 3 yumurta
© 1çay
bardağı toz şeker
© ½ çay
bardağı su
© 3 çorba
kaşığı un
© 1pkt
kabartma tozu
© 1pkt
vanilya
Damla Sakızlı Muhallebi için :
© 2 su
bardağı süt
© 1 çorba
kaşığı un
© 1 çorba
kaşığı nişasta
© 1 çay
bardağı toz şeker
© 3-4 parça
damla sakızı
Üzeri için :
© 1 paket
krem şanti
© 1 çay
bardağı süt
Süslemek için :
© 1 paket
kakaolu bisküvi
© 1 su
bardağı ceviz
Öncelikle muhallebinin malzemelerini damla sakızı hariç tencereye koyup iyice karıştırarak pişir. Kaynamaya başlayınca damla sakızını ilave edip ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Krem şantiyi ayrı bir kapta çırpın, buzdolabına koyun.
Kek için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, suyu ekleyip çırpmaya devam edin.
Un,vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karışınca yağlı kağıt serilmiş tepsiye dökün, 150 derece önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Yağlı kağıt yardımıyla sıcakken rulo şeklini verin,biraz ılıyınca, açıp içine muhallebiyi yayın, tekrar rulo yapın. Üzerini şanti ile kaplayın.
Bisküvileri ve cevizleri rondodan geçirip üzerine serpin. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.
Afiyet olsun.
3 yorum:
nefis bir görüntü canım .ellerine sağlık.sevgiler.
Böle kolay ve güzel tariflere bayılıyorum,hele çalışan bayanlar için böle tarifler harika,Çok teşekkürler
Hmmmmmh
Sakız deyince ben bir hoş oluyorum ama :)
Yorum Gönder