VİŞNELİ REVANİ




Malzemeler:
© 4 yumurta
© 1 su bardağı toz şeker
© 1 çay bardağı irmik
© 4 çorba kaşığı un (tepeleme)
© 1 paket vanilya
© 1 paket kabartma tozu
© 1 kase vişne (çekirdeksiz)

Şerbeti için:
© 4 su bardağı su
© 3 su bardağı toz şeker
© ½ limon


Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. İrmiği, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz. Unu ekliyoruz. Yağlanmış fırın kabına karışımı döküp, üzerine vişneleri yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Şerbet için su ve şekeri tencereye koyup, ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca limonu ilave edip, 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Tatlımız ve şerbet ılıyınca şerbeti döküyoruz. Soğuyunca servis ediyoruz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

offf.nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.