Daha önce
eşimin yurtdışından değişik bularak getirdiği topkeklerin içinde hindistan
cevizi dolgusu vardı. Bu tarifi Kemalpaşatatlısı’nın sitesinde görünce en kısa
sürede denemek için listeme ekledim. Cumartesi günü kızlarla aylık gün
toplantımız vardı, Nurten’e giderken yaptım dolgulu muffinleri, Hindistan
cevizi sevenler için mutlaka yapılması gereken bir tarif bence.
Malzemeler (20-24 adet için):
© 4 yumurta
© 1,5 su
bardağı toz şeker
© ½ su bardağı
sıvıyağ
© 1 şise
maden suyu
© 3 su
bardağı un (benim hamurun çok sıvı olduğu için 1 bardak fazla un koydum)
© 2 yemek
kaşığı kakao
© 1pkt
kabartma tozu
İç dolgu
malzemeleri :
© 1 su
bardağı Hindistan cevizi
© 1 çay
bardağı toz şeker
© 1 paket
(200gr) labne peyniri
Öncelikle iç
dolgusunu hazırlayalım. Hindistan cevizi, labne ve toz şekeri karıştırın.
Yuvarlak şekil verip, bir tabağa veya tepsiye dizip buzdolabına koyun. Çok yumuşak
bir kıvamı oldu benim iç dolgumun, endişelenmeyin, dolaba girince toparlıyor.
Kek hamuru
için yumurta ve şekeri kabarıncaya kadar iyice çırpın. Sıvıyağ ve sodayı ilave
edin, çırmaya devam edin. Son olarak kuru malzemeleri un, kakao ve kabartma
tozunu ekleyin ve karıştırın. Muffin kağıtlarının dibine 1 yemek kaşığı kek
karışımı, ortasında Hindistan cevizli toplardan, üzerine tekrar 1 yemek kaşığı
kek karışımı koyun.
Önceden 150
derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişince fırından çıkarıp,
soğumaya bırakın.
Afiyet
olsun.
8 yorum:
ellerinize sağlık dolgu ayrı bir lezzet katmıştır:)
Elerine sağlık, tek kelimeyle harika olmuştu,tadı damağımda kaldı diyebilirm,güzel tariflerini heyecanla bekliyoruz.
sevgiler.
Harika olmuştu desem,yemede yanında yat desem.Ellerine sağlı canım çok güzel olmuştu
Evet gercekten ayri bir lezzet katti hele hindistan cevizi sevenler icin guzel bir tarif. Tesekkur ederim
Begenmenize cook sevindim. Ben size yine yaparim :)))
nefis görünüyor hemen not alıyorum.ellerine sağlık
Tesekkur ederim :)))
güzel bir fikir denemek gerek
Yorum Gönder