KISIR


Malzemeler  :
© 2 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
© 1 yemek kaşığı domates salçası
© 1 yemek kaşığı biber salçası
© 1 domates
© 8-10 adet yeşil soğan
© 2-3 yaprak kıvırcık
© Yarım demet maydanoz
© Zeytinyağı, limon
© Tuz, karabiber, pulbiber
© Nar ekşisi (isteğe göre)

Bulguru bir tencereye koyun, üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Bulgurların üzerine salçaları, baharatları ekleyip karıştırın.
İnce ince doğradığınız soğanı, maydanozu ve kıvırcıkları ekleyin. Domatesi küp küp doğrayıp ekleyin.
Damak tadınıza göre istediğiniz miktarda z.yağı, limon ve isterseniz nar ekşisi ekleyin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

aycan dedi ki...

Olsade yesek ,elinize sağlık
yanında bir bardak çaylada harika gider