Malzemeler :
©
2 su bardağı ince bulgur (köftelik bulgur)
©
1 yemek kaşığı domates salçası
©
1 yemek kaşığı biber salçası
©
1 domates
©
8-10 adet yeşil soğan
©
2-3 yaprak kıvırcık
©
Yarım demet maydanoz
©
Zeytinyağı, limon
©
Tuz, karabiber, pulbiber
©
Nar ekşisi (isteğe göre)
Bulguru bir tencereye koyun, üzerine 2 su bardağı kaynar
su ekleyip kapağını kapatın. Bulgurlar yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Bulgurların üzerine salçaları, baharatları ekleyip
karıştırın.
İnce
ince doğradığınız soğanı, maydanozu ve kıvırcıkları ekleyin. Domatesi küp küp
doğrayıp ekleyin.
Damak
tadınıza göre istediğiniz miktarda z.yağı, limon ve isterseniz nar ekşisi
ekleyin.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Olsade yesek ,elinize sağlık
yanında bir bardak çaylada harika gider
Yorum Gönder