Besleyici
bir sebze olan Yer Elması, A ve C vitamnleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir.
Vücut
direncini arttırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü
arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren
anneler için de faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin
düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser.
Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır.
Cildi güzelleştirir.
Malzemeler :
©
1 kg. yer elması
©
4 soğan
©
1 çay bardağı zeytinyağı
©
1 tatlı kaşığı tuz
©
1 tatlı kaşığı şeker
Yer
elmalarını temizleyip doğrayın.
Soğanları
küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup üzerine soğanları ekleyin.
Soğanlar
pembeleşince yer elmalarını ekleyin, tuzu ve şekeri ilave edin.
Kısık
ateşte pişirin. Kısık ateşte pişerken suyunu bıraktığı için su ilave etmenize
gerek yok.
Piştikten
sonra başka bir kaba boşaltıp soğumasını bekleyin
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder