ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI



Besleyici bir sebze olan Yer Elması, A ve C vitamnleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından  zengindir. 
Vücut direncini arttırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır. Cildi güzelleştirir.

Malzemeler :
© 1 kg. yer elması
© 4 soğan
© 1 çay bardağı zeytinyağı
© 1 tatlı kaşığı tuz
© 1 tatlı kaşığı şeker

Yer elmalarını temizleyip doğrayın.
Soğanları küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyup üzerine soğanları ekleyin.
Soğanlar pembeleşince yer elmalarını ekleyin, tuzu ve şekeri ilave edin.
Kısık ateşte pişirin. Kısık ateşte pişerken suyunu bıraktığı için su ilave etmenize gerek yok.
Piştikten sonra başka bir kaba boşaltıp soğumasını bekleyin

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: