FIRINDA BEŞAMELLİ SEBZELİ TAVUK



Biz aşağıdaki malzeme listesi ile 15 kişilik yemek yaptık. Siz malzemelerini ona göre ayarlayın.

Malzemeler :
© 1 paket tavuk göğsü
© 1 paket mantar
© 2 büyük patates
© 2 havuç
© 2 domates
© 2 sivri biber
© 1 kırmızı biber
© 1 su bardağı bezelye
© 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
© 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
© 3  soğan
© 2 diş sarımsak
© 3 yemek kaşığı soya sosu
© Tuz, karabiber, kimyon

Beşamel Sos için :
© 2,5 su bardağı süt
© 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
© 1 çimdik tuz
© Yarım  yemek kaşığı tereyağ

 Üzeri için :
© 100gr. kaşar peyniri

Beşamelden ve fırından önce

Yapılışı:

Öncelikle tavuk göğsünü doğrayın. Mantarları yıkayıp doğrayın. Patatesi, domates ve soğanı küp küp, havucu yarım ay şeklinde, biberleri halka halka doğrayın. Dondurulmuş bezelye kullanacaksanız haşlayın. Geniş bir tavaya yağ koyun, soğanları ve sarımsakları koyun kavurun, pembeleşince üzerine tavukları koyun soteleyin, sonra sırayla havuçları, patatesleri, mantarları, biberleri, domatesleri, salçaları, baharatları, soya sosunu ilave edin. Her malzemeyi koyduktan sonra biraz soteleyin. En son bezelyeyi ekleyip, fırın tepsisine dökün.
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağ ve unu tencereye koyun. Tereyağ una yedirilir, devamlı çırparak yavaş yavaş sütü ekleyin. Tuz atıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Beşamel sos tepsideki sebzeli tavuğun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri serpiyoruz, kaşar peyniri eriyene kadar bekleyip, fırından çıkartıyoruz.

                                                         Fırından çıkınca


Afiyet olsun.

4 yorum:

aycan dedi ki...

Harika olmuş,Ellerine sağlık....Blogunun yeni halide çok güzel rüya gibi olmuş.Başarılarının devamını diliyorum canım

Nurten Güven dedi ki...

Canım ellerine sağlık, nefis görünüyor.BLOG görüntün çok güzel olmuş,renkler çok güzel..sevgiler

HAMİDE BARAN dedi ki...

işte baharın yeni müjdecisi renkler, bahar gibi olmuş mis gibi:) sevgininizi de katmışsınız arkadaşlar, emeğinize sağlık :)

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Teşekkür ederim, bloga eklenecek şeyler var. Bu daha başlangıç. Beğenmenize sevindim. Sevgiler