BALBADEM TATLISI (BALPARMAK TATLISI)
Bu tatlıyı geçen gün Kanal D Mutfağım Programı'nda gördüm. Uşak'ta konuktular.
Yapan ablamız Bal Badem Tatlısı dedi ama Balparmak Tatlısı olarak da geçiyor.
Yapımı çok basit ama çok lezzetli bir tatlı.
Malzemeler (32 adet için) :
Hamur için:
© 2 yumurta
© Yarım paket margarin
© 1 çay bardağı sıvıyağ
© 1 su bardağı toz şeker
© 1 paket kabartma tozu
© 1 paket vanilya
© Un
© İrmik (dışını bulamak için)
Şerbeti için
© 3,5 su bardağı su
© 3 su bardağı şeker
Tatlımız fırına girmeden önce
Önce şerbeti yapalım, su ve şekeri tencereye koyup, orta ateşte pişirin. Kaynamaya başladıktan 3-4 dakika sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için yumurta, margarin, sıvı yağ ve şekeri yoğurmaya başlayın. Biraz un koyup üzerine kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Azar azar un ekleyip yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparın (cevizden biraz büyük olsun) avucunuzun içinde şekil verin. Genişçe bir kaseye biraz irmik koyun, tatlıları irmiğe bulayın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.
Tatlılar fırından çıkınca üzerine, soğuyan şerbeti dökün, şerbeti çekip soğuyana kadar bekleyin.
Not:Tatlılar sıcak, şerbet soğuk olacak.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Çok güzel görünüyor. Canım çekti gerçekden. Ellerinize sağlık.
Benim bloğumdaki lokmacık tarifide bu tarife benziyormuş. :)
Teşekkür ederim :)
bu tatlı çok güzel yemiştim:)tarif için teşekkürler
omurinandi.blogspot.com bende beklerim sevgiler
Çok güzel görünüyor. Hele tabağa bayıldım. Blogunu izlemeye alıyorum. http://www.marmelattt.blogspot.com dayım. Sevgiler.
ellerine sağlık canım:)
tatlı şahane bende izlemiştim o günü:)
sevgiler..
şekli kalbura bastı tatlısına benziyor ellerinize sağlık güzel görünüyor sevgiler
Yorum Gönder