MERMER KEK
Tarif MarthaStewart'tan alınmıştır. Kek ev halkı tarafından çok sevilmiş olup, evimizdeki 24 saatini doldurmadan sadece kırıntıları kalmıştır. Şiddetle tavsiye edilir :)
Malzemeler :
© 120 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
© 1 su bardağı toz şeker
© 3 yumurta (oda sıcaklığında)
© 2/3 su bardağı buttermilk (1su bardağından 2 parmak eksik)
© 2 su bardağından 2 parmak eksik un
© 1 paket kabartma tozu
© 25gr.(1 paket) kakao
Öncelikle buttermilk yapalım. Buttermilk yoğurt veya kremanın yağ oranı yüksek olduğu için onların yerine kullanılan ekşi krema olarak geçiyor, daha çok keklerde ve pastalarda kullanılıyor.
Buttermilk i yapmak için, sütü ısıtıp ocaktan alın, ılık olacak. İçerisine 1,5 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip, karıştırın, 10 dakika kadar bekletin.
Oda ısısındaki tereyağ ile şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın,
yumurtaları teker teker ekleyin, her yumurtayı ekledikten sonra tekrar krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Buttermilk'i ekleyin, çırpın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına harcın 3'te 2'sini dökün. Kalan harca kakaoyu ekleyin.
Kalıptaki kek hamurunun üzerine dökün. Spatula yardımıyla biraz karıştırın (Ben bu işlemde pek başarılı olamamışım, kakaolu kısım ortasında kalmış).
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.
Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık:)
"Olsada yesem"denir yaa,aynennn o durumdayım..
Nefiss görünüyor canım.
Ellerine sağlıkç
Yapmaktan keyif aldığım ve yemesinide çok sevdiğim şey KEKKKK
ellerine sağlık böle bir tarifide ilk defa gördüm.
ellerine sağlık
Yorum Gönder