Masamızdan ilk pasta tarifi ile başlayalım. Kreması hindistan cevizli yapımı kolay, lezzeti harika.
Kek için:
* 4 adet yumurta* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Hindistan Cevizli
Kreması için:
* 5 su bardağı süt* 5 yemek kaşığı un (dolu dolu)
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 5 yemek kaşığı şeker (dolu dolu)
* 7 yemek kaşığı Hindistan cevizi
* 1 paket vanilya
Çikolata Sos için:
* 1 paket hazır toz çikolata sos
* 3,5 çay bardağı süt
Öncelikle muhallebiyi hazırlayalım, soğusun. Hindistan
cevizi ve vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyup, devamlı karıştırarak
pişirin. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın, ara
ara karıştırarak soğumaya bırakın.
Kek için; yumurta ve şekeri iyice çırpın, sıvıyağ, un,
kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Bütün malzemeler
karışınca kek hamurunu 25cm lik yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan
temiz çıkana kadar pişirin.Kek hafif ılıyınca ortadan ikiye kesin (çok soğumasını beklemeyin).
Üstteki katı çukur bir kaba koyun (ben salata kasesi
kullandım). Çukur bölüme Hindistan cevizli kremayı dökün, düzeltin. Kekin diğer
katını üstüne kapatın, üzerini streç film ile kapatıp 1 gece buzdolabında
bekletin.
Servis edeceğiniz gün birkaç saat önce çikolata sosunu
süt ile pişirin. Kubbe pastamızı servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu
üzerine düzgünce yayın, buzdolabında bekletin.
Üstünü Hindistan cevizi ile süsleyin.
Afiyet olsun.
5 yorum:
çok güzel bir pasta olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
1 dilimde ben istiyorum...
ellernize sağlık...
Yepyeni bir tarif ,ilk defa duydum ve çok beğendim...Ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık...Ne kadar güzel bir tarif...bAYILDIM..
Eline sağlık pasta çok güzel görünüyor bloğunu izlemeye aldım benim bloğumada beklerim...
Yorum Gönder