PASTANE AÇMASI



Hafta sonu kahvaltısı için süper bir tarif, herkese mutlu hafta sonları

Malzemeler :
* 1 su bardağı ılık süt
* 1 su bardağı su
* 5 yemek kaşığı tozşeker
* 4 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta akı
* 1 pkt yaşmaya
* Un
 
* Açmaların içine sürmek için oda sıcaklığında tereyağ
 
Üzerine :
* 1 yumurta sarısı
* Çörek otu ve susam
 
Suyu,sütü tencereye koyalım. Şekeri,tuzu ve mayayı ekleyip karıştıralım.
Biraz bekleyelim kabarcıklar çıkınca mayalanma olmuş demektir.
Daha sonra sıvıyağ ve yumurta akını ekleyip unu da yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğuralım, kulak memesi kıvamında olacak.
Hamur yoğurulunca mandalinadan biraz küçük olacak şekilde bezelere ayıralım. 
5-10 dakika dinlendirip, bezeleri merdane yardımıyla tatlı tabağı genişliğinde açalım.
Açtığımız dairelerin içine azıcık azıcık tereyağ sürüp, kenarından kıvırarak rulo yapalım, ruloyu elinizle burarak uçlarını birleştirelim,açma şekli verelim. Yağlanmış tepsiye dizelim. Bu şekilde 10 dakika dinlendirelim.
Üzerlerine yumurta sarısını sürelim daha parlak olmasını isterseniz biraz yumurtanının sarsına zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Çörek otu ve susam serpip önceden ısıtılmış 180-200 derecede fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
 
Afiyet olsun.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Çooook severim seninkilerde gerçekten pastanelerdekiler gibi leziz görünüyor ellerine sağlık.

aycan dedi ki...

oyyy pofidik pofidik çok güzel gözüküyor,Ellerine sağlık

Unknown dedi ki...

Yanındada ince bellide,sıcacık çay offff:)
Kaç tane yerim düşünemiyorum bile:)
Ellerine sağlık canım:)

birgul dedi ki...

ya açmalar süper görünüyor ama.. yandaki çemenli ekmekler çoktandır unuttuğum birşeydi.. ne güzel olurdu.. annem yapardı içine ceviz, beyaz peynir koyardı.. valla süper görünüyorlar ve her ikisinden de canım istedi.. ben de yapıcaaaaaaaaamm....