MEYVELİ YAŞ PASTA

Sonunda tarifini alabildim teyzemden, daha önce de söylemiştim teyzem yemek kursuna gidiyor ve çok güzel şeyler yapıyorlar. Bu pastada onlardan biri, dışarda yediğimiz pastalardan görüntü ve tat olarak hiçbir farkı yok.
Yapımı biraz zahmetli ama sonuç belli.

Pandispanya Malzemeleri :

*5 yumurta
*225gr. un (2 su bardağı)
*175gr toz şeker (1 su bardağından 0,5cm eksik)
*75gr su (5 yemek kaşığı dolusu)
*20gr ovaleks (kullanmamız şart değil)
*10gr kabartma tozu

 
Eğer ovaleks kullanacaksanız bütün malzemeler aynı anda çırpılır.
1-Ovaleks kullanmayacaksanız yumurta akları ve sarıları ayrılır.
2-Aklar kar haline gelene kadar çırpılır, şekerin yarısı ilave edilip iyice çırpılır. Bu aşamada çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde akmıyorsa çırpma işlemini bitirebilirsiniz.
3-Yumurta sarılarına şekerin kalan yarısı ve su ilave edilir, çırpılır.
4-Yumurtalar karıştırılır. Elenmiş un ve kabartma tozu konulup spatula ile havalandırarak karıştırılır, pandispanyayı pişireceğiniz çembere (22 cm lik kalıp yeterli) karışım dökülür.
4-160 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika üzeri kızarana dek pişirilir.
5-Soğuyunca ters çevrilir yağlı kağıt alınır, uzun bir bıçakla 3’e bölünür.

 
İç Malzeme :

*500gr. çilek
*3adet kivi
*2 büyük muz

Meyvelerin hepsini ince ince doğrayın.

 
Pasta Kreması
(Krema çok oluyor, bu ölçünün yarısını yapmanızı tavsiye ederim):

*1lt süt
*2 yumurta
*300gr toz şeker (1,5 su bardağı)
*200gr un(2 su bardağı)
*200gr Alba yağı veya margarin
*1 paket vanilya

1-Tencereye süt konulur, şekerin yarısı konulup kaynamaya bırakılır. Diğer tencereye yumurtalar, kalan şeker ilave edilip çırparak kabartılır.

2-Kaynayan sütün yarısı ağır ağır çırparak yumurtalara ilave edilir, un ağır ağır dökülerek çırpılır.

3-Kalan sütte ilave edilip muhallebi kıvamı elde edilir.

4-Krema ılıyınca margarin ve vanilya ilave edilip çırpılır.

5-Kullanmadan önce krem şantiden bir miktar konulup çırpılara krema yumuşatılır ve pastanın ara katlarına sürülür.

 

Süslemesi için :

*4 paket krem şanti
*2 su bardağı soğuk süt
 

Pastanın ara katlarına pasta kreması sürüp meyveleri yerleştirin, pastanın dışını krem şanti ile düzgünce sıvayın, isterseniz yanlarını file badem  ile süsleyin.

Üstünü meyve ile süsleyip, meyvelerin üzerine tart jölesi sürün.

1 gece buzdolabında bekletin

 
Afiyet olsun.

3 yorum:

aycan dedi ki...

Gerçekten baya uğraştırıcı ama sonuç belli ,harika birşey çıkmış ortaya ,teyzenin eline sağlık

Cizel PEZUK dedi ki...

Zor gibi görünse de kendi hazırladığın pasta gibisi yok ellerine sağlık ,çok şık görünüyor:)

selma tamer dedi ki...

yapanın elıne sağlık enfes olmus