SANDVİÇ



Malzemeler:

*1 kg un

*100gr şeker

*100gr sıvıyağ

*50gr yaşmaya

*25gr tuz

*475gr su

*Üzeri için 1 yumurta sarısı
 

1-Un elenir ortası açılır, şeker unun üzerine serpilir, ortasında maya ve su karıştırılır, sıvıyağ ilave edilip bütün malzeme birbirine karıştırılır (Hamura konulan şeker unla karıştırılmalı, aksi takdirde şeker mayayı keser).

2-Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir, 15 dakika dinlendirilir.

3-Dinlenen hamurdan cevizden küçük bezeler yapılıp üzerine yumurta sarısı sürülüp tepside mayalanması beklenir (bezeler ister yuvarlak,ister oval yapılabilir).

4-180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

5-Arzuya göre istenirse piştikten sonra arası kesilip kaşar peyniri rendesi ve kıyılmış maydanoz karışımı  koyulur.

 Afiyet olsun

2 yorum:

selma tamer dedi ki...

cok guzel olmus pastanedıkıler gıbı elıne sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

suyla yapılmasıda süpermiş.ellerine sağlık.sevgiler.