PATLICANLI KIYMALI BÖREK



*3 yufka
*3 çorba kaşığı yoğurt,
*3 çorba kaşığı süt,
*1 yumurta,
*1 kahve fincanı zeytinyağı,


İç malzeme:

*250 gr. kıyma,
*2 çorba kaşığı zeytinyağı,
*2 adet közlenmiş patlıcan,
*1 soğan,
*tuz, karabiber

Yapılışı:

Patlıcanı aliminyum folyoya sarıp 180 derecedeki fırında 25 dk. kadar közleyin.

Soğanları kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları içine atın, pembeleşince kıymayı ekleyin. Suyunu çekene kadar bekleyin, ince ince doğradığınız közlenmiş patlıcanı üstüne ekleyin.

Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın, ocaktan alın.

3 çorba kaşığı yoğurt, süt, yumurta ve zeytinyağını çırpın.

Yufkaların her birini 8 üçgen parçaya bölün. Bu büyük üçgenlere ayrı ayrı hazırladığınız karışımı sürün. Üçgenin ucuna kıymalı içten koyup kalınca bir rulo yapın. Tepsiye dizin.

Karışımdan ruloların üstüne sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun

3 yorum:

hatice avcı dedi ki...

Ooof patlıcanlı böreği çok severim ellerine sağlık sevgiler...

selma tamer dedi ki...

elıne sağlık mısss

Sema dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık nefis olmuşlar