PIRASALI ÇİN BÖREĞİ



Malzemeler:
*6 ad.yufka
*4ad.havuç
*4ad.pırasa
*3 kuru soğan
*1 demet maydanoz

Sos malzemesi:
*1 su bardağı sıvıyağ
*6 adet yumurta

 
Üzeri için:
*2su bardağı galeta unu
*500gr süt
 

1-Bütün sebzeler rondodan geçirilir, sıvıyağ da sotelenir, tuzu karabiberi ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilir.
2-Sıvıyağ, yumurta çırpılır.
3-1adet yufka yayılır, sos malzemesinden biraz konulur, bir fırça yardımıyla sürülür, 3 yufka üst üste aynı işlem yapılır.
4-Yufkalar 8 e bölünür, soğumuş olan harçtan konur ve paçanga böreği gibi sarılır. Önce süte, sonra galeta ununa batırılır, buzdolabında dinlendirilir.
5-Yağlanmış tepsiye dizilir, üzeri kızarana kadar dek 180 derecede pişirilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım enfes görünüyor. Canım bloğunu severek takip ediyorum bana da bekliyorum. Sevgilerimle,

Cizel PEZUK dedi ki...

Börekler harika görünüyor ,ellerine sağlık canım.Yiyenlere de afiyet olsun..

BOŞNAK KIZI dedi ki...

pırasanın yemeğini yiyemiyorum ama börekte belki yerim denemek lazım :) ellerine sağlık canım :)