MUZLU KEK



Evdeki kararmış muzları değerlendirmek için süper bir tarif.
Tarifte muz 2 adetti, ben miktarını tarife göre arttırdım, yumuşak kıvamlı bir kekimiz oldu ama ev halkı çok beğendi.

Malzemeler:
© 2 yumurta
© ¾ su bardağı toz şeker
© ½ su bardağı sıvıyağ
© 4  adet orta boy yumuşak muz
© 2 su bardağı un
© 1 paket vanilya
© 1 paket kabartma tozu
© ½ su bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı ve rondodan geçirdiğimiz muzları ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ederek karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını döküyoruz. Üzerine damla çikolataları serpiştirip, 150 derece önceden ısıtılmış fırında batırdığımız kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.


Afiyet olsun.

3 yorum:

aycan dedi ki...

Muzlu kek ,adıda görüntüde harika ilk fırsatta denemek istiyorum.ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

olsada yesem bir dilim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Tesekur ederim, yorum bırakan elleriniz dert gormesin:)))