PANNA COTTA





Yapımı çok basit ama çok lezzetli bir İtalyan tatlısı Panna Cotta
Eşim uçakta yemiş çok beğenmiş, ilk hazır paketlerden alıp yaptım, sonra toz jelatin alıp evde kendim yaptım.

Malzemeler:
© 1 paket krema (200ml)
© ½ çay bardağı süt
© 1 tatlı kaşığı toz jelatin (pasta malzemeleri satan dükkanlarda bulabilirsiniz)
© 3 yemek kaşığı toz şeker
© 1 paket vanilya
© Süslemek için isteğinize göre meyve

Yapılışı:
Kase içerisine ½ çay bardağı sütü ve toz jelatini koyun, biraz bekletin.
Tencereye kremayı ve şekeri koyun, kaynamaya başlayınca, jelatini ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Suyla ıslatılmış kaselere paylaştırıp 2-3 saat dolapta bekletin, kaseleri ters çevirmeden önce sıcak suya oturtun, tatlınız rahatça çıkacaktır.
NOT : Tatlıyı kaselere paylaştırırken sıvı gelebilir fakat dolapta bekledikçe kıvam alacaktır.


Afiyet olsun.

7 yorum:

sevilay dedi ki...

eline sağlık arkadaşım, sabah sabah muhteşemmm görünüyor..

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

bende gittiğim restaurantlarda yerim ama evde denememiştim
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Sevgiler

ihlamurcum dedi ki...

Ben bayılırım, çikolatalısına taparım.Elinize sağlık,narlı iyi fikirmiş.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık canım..
pratik ve bir okadar da şık bir tatlı:)

Adsız dedi ki...

aldığınız jelatin helalmi ben güvenip alamıyorum