Evdeki kararmış muzları
değerlendirmek için süper bir tarif.
Tarifte muz 2 adetti, ben miktarını
tarife göre arttırdım, yumuşak kıvamlı bir kekimiz oldu ama ev halkı çok
beğendi.
Malzemeler:
© 2 yumurta
© ¾ su bardağı toz şeker
© ½ su bardağı sıvıyağ
© 4 adet orta
boy yumuşak muz
© 2 su bardağı un
© 1 paket vanilya
© 1 paket kabartma tozu
© ½ su bardağı damla çikolata (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserle
köpürene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağı ve rondodan geçirdiğimiz muzları ilave edip
çırpmaya devam ediyoruz. Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ilave ederek
karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına kek karışımını döküyoruz. Üzerine damla
çikolataları serpiştirip, 150 derece önceden ısıtılmış fırında batırdığımız
kürdan temiz çıkana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Muzlu kek ,adıda görüntüde harika ilk fırsatta denemek istiyorum.ellerine sağlık
olsada yesem bir dilim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Tesekur ederim, yorum bırakan elleriniz dert gormesin:)))
Yorum Gönder