Yapımı çok basit ama çok
lezzetli bir İtalyan tatlısı Panna Cotta
Eşim uçakta yemiş çok
beğenmiş, ilk hazır paketlerden alıp yaptım, sonra toz jelatin alıp evde kendim
yaptım.
Malzemeler:
© 1 paket krema (200ml)
© ½ çay bardağı süt
© 1 tatlı kaşığı toz jelatin (pasta malzemeleri satan
dükkanlarda bulabilirsiniz)
© 3 yemek kaşığı toz şeker
© 1 paket vanilya
© Süslemek için isteğinize göre meyve
Yapılışı:
Kase içerisine ½ çay
bardağı sütü ve toz jelatini koyun, biraz bekletin.
Tencereye kremayı ve şekeri
koyun, kaynamaya başlayınca, jelatini ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Suyla ıslatılmış kaselere
paylaştırıp 2-3 saat dolapta bekletin, kaseleri ters çevirmeden önce sıcak suya
oturtun, tatlınız rahatça çıkacaktır.
NOT : Tatlıyı kaselere
paylaştırırken sıvı gelebilir fakat dolapta bekledikçe kıvam alacaktır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
eline sağlık arkadaşım, sabah sabah muhteşemmm görünüyor..
bende gittiğim restaurantlarda yerim ama evde denememiştim
ellerine sağlık çok güzel olmuş canım
Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Sevgiler
Ben bayılırım, çikolatalısına taparım.Elinize sağlık,narlı iyi fikirmiş.
ellerine sağlık canım..
pratik ve bir okadar da şık bir tatlı:)
aldığınız jelatin helalmi ben güvenip alamıyorum
Yorum Gönder