Daha önce etimek tatlısı
yapmıştım, çok beğenmiştik. Bu sefer çok sevdiğim vişne ile denemek istedim.
© 1 paket etimek
Şerbeti için:
© 1,5 su bardağı toz şeker
© 1 kase vişne
© 1 su bardağı su
© 2-3 damla limon
Muhallebi için:
© 1 lt.süt
© 1 yumurta
© 6 yemek kaşığı toz şeker
© 6 yemek kaşığı un
© 2 yemek kaşığı mısır nişastası
© 1 paket vanilya
Üzeri için için:
© ½ paket kakaolu pötibör bisküvi
Öncelikle
şerbeti yapalım, çekirdekleri çıkartılmış vişneleri rondodan geçirelim.
Vişneler suyu ile birlikte 1 su bardağına denk gelecek, eksik olursa üstünü su
ile tamamlayın. Vişneyi, 1 su bardağı suyu ve 1,5 su bardağı şekeri tencereye
koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca limonu sıkıp ocaktan alın. Etimekleri
borcama dizin, üzerine şerbeti dökün.
Muhallebisi
için, vanilya hariç bütün malzemeleri tencereye koyun. Devamlı karıştırarak
kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip, ocaktan alın.
Muhallebiyi etimeklerin üzerine yayın.
Tatlı
ılıyınca pötibör bisküviyi rondodan geçirip, üzerine serpin.
Afiyet
olsun.
8 yorum:
Mayhoş mayhoş,nefiss olmuştur..
Ellerine sağlık canım..
Çok başarılıydı deneyen biri olarak herkese öneririm.Ellerine sağlık canim
etimek tatlısını herzxaman çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ellerine sağlık canım:) nefis görünüyor eşim pek sever bende sıksık yaparım her meyve ile:)
merhaba canım,
vişneli etimek tatlısı kulağa çok hoş geliyor, eminim tadı da nefistir, ellerine sağlık, sevgiler...
ellerinize sağlık tatlı ve mayhoş lezzite bir arada çok severim:)
hııım şimdi olsada yesek valla...
ellerine sağlık canım...
Merhaba Ela'nın tarifleri, sütlü tatlılar favorim ve de vişne ve de onun o mayhoş tadı :)))
Tatlınıza çok yakışmıştır. Ellerinize sağlık.
Sevgiler...
Yorum Gönder