Malzemeler :
İç Harcı için
©
150gr. tereyağ
©
2 su bardağı unHamuru için
© 2 su bardağı süt
© 1/2 su bardağı tereyağ
© 1/2 su bardağı sıvıyağ
© 1/2 paket kuru maya
© 1 tatlı kaşığı tuz
© 1 tatlı kaşığı toz şeker
© 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
© Aldığı kadar un
Ketenin içine
sürmek için
© 250gr. tereyağ© 250gr. sıvıyağ
Üzeri için
© 2 yumurta sarısı
© Susam veya çörek otu
Genişçe bir kaba hamurun tüm malzemelerini koyup yoğurun.
Unu azar azar ekleyin. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olacak. Hamur
kıvam alınca bezelere ayırın. Üzerine nemli bez örterek 10-15 dakika dinlendirin.
Açacağımız ketenin içine sürmek için 250gr.tereyağ eritilip, içerisine 250gr sıvıyağ
karıştırılır.
Bezeler tek tek yufka şeklinde açılır, içine önce
erittiğimiz tereyağ+sıvıyağ karışımı sürülür. Sonra tereyağlı unlu harçtan
koyulur. İster gül şeklinde sararak, isterseniz bohça şeklinde katlayarak şekil
verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serperek önceden
ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Görüntüsüde Tadıda harikaydı canım,Ellerine sağlık
Emeğine sağlık.Tadı bir harikaydı.
çok severek yediğim yöresel bir lezzet,ellerine sağlık...buradan Erzurum'lu arkadaşlara selam:)
Öpüyorum.
Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
Sevgiler.
Yorum Gönder