ERZURUM KETESİ




Malzemeler :


İç Harcı için

© 150gr. tereyağ
© 2 su bardağı un

 Hamuru için
© 2 su bardağı süt
© 1/2 su bardağı tereyağ
© 1/2 su bardağı sıvıyağ
© 1/2 paket  kuru maya
© 1 tatlı kaşığı tuz
© 1 tatlı kaşığı toz şeker
© 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
© Aldığı kadar un

Ketenin içine sürmek için
© 250gr. tereyağ
© 250gr. sıvıyağ


Üzeri için
© 2 yumurta sarısı
© Susam veya çörek otu

 Öncelikle iç harcını hazırlamak için 150gr. tereyağ eritilir, unla birlikte kavrulur. Rengi koyulaşmayacak, çok kavurmayın.

Genişçe bir kaba hamurun tüm malzemelerini koyup yoğurun. Unu azar azar ekleyin. Hamur kulak memesinden biraz daha sert olacak. Hamur kıvam alınca bezelere ayırın. Üzerine nemli bez örterek 10-15 dakika dinlendirin.

Açacağımız ketenin içine sürmek için 250gr.tereyağ  eritilip, içerisine 250gr sıvıyağ karıştırılır.

Bezeler tek tek yufka şeklinde açılır, içine önce erittiğimiz tereyağ+sıvıyağ karışımı sürülür. Sonra tereyağlı unlu harçtan koyulur. İster gül şeklinde sararak, isterseniz bohça şeklinde katlayarak şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serperek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

3 yorum:

aycan dedi ki...

Görüntüsüde Tadıda harikaydı canım,Ellerine sağlık

Nurten Güven dedi ki...

Emeğine sağlık.Tadı bir harikaydı.
çok severek yediğim yöresel bir lezzet,ellerine sağlık...buradan Erzurum'lu arkadaşlara selam:)
Öpüyorum.

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerinize sağlık, nefis görünüyor. Afiyet olsun.
Sevgiler.