İÇ PİLAV



Malzemeler :

© 2 su bardağı pirinç
© 1 orta boy soğan
© 1 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
© 2 çorba kaşığı kuş üzümü
© Yarım çay kaşığı tarçın
© Yarım çay kaşığı yenibahar
© Tuz
© Sıvıyağ
© 3 su bardağı su

Pirinci yıkayın, suyu süzülsün. Soğanı ufak küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağ ve soğanı tencereye koyun, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine pirinç , fıstık, üzüm, tarçın, yenibahar ve tuzu ekleyin, kavurun. Suyunu ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Pilavın suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

aycan dedi ki...

Ellerine sağlık çok severim sıcak sıcak yemeyi

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.