Malzemeler :
©
2 su bardağı pirinç
©
1 orta boy soğan© 1 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
© 2 çorba kaşığı kuş üzümü
© Yarım çay kaşığı tarçın
© Yarım çay kaşığı yenibahar
© Tuz
© Sıvıyağ
© 3 su bardağı su
Pirinci yıkayın, suyu süzülsün. Soğanı ufak küp şeklinde doğrayın.
Sıvıyağ ve soğanı tencereye koyun, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Üzerine pirinç , fıstık, üzüm, tarçın, yenibahar ve tuzu ekleyin, kavurun.
Suyunu ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Pilavın suyu kaynayana kadar orta
ateşte, kaynadıktan sonra çok kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Ellerine sağlık çok severim sıcak sıcak yemeyi
nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder