*3 yufka
*3 çorba kaşığı
yoğurt,*3 çorba kaşığı süt,
*1 yumurta,
*1 kahve fincanı zeytinyağı,
İç malzeme:
*250 gr. kıyma,
*2 çorba kaşığı
zeytinyağı,*2 adet közlenmiş patlıcan,
*1 soğan,
*tuz, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanı aliminyum
folyoya sarıp 180 derecedeki fırında 25 dk. kadar közleyin.
Soğanları kuşbaşı
doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanları içine atın, pembeleşince
kıymayı ekleyin. Suyunu çekene kadar bekleyin, ince ince doğradığınız közlenmiş
patlıcanı üstüne ekleyin.
Tuz ve karabiberi
ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
3 çorba kaşığı
yoğurt, süt, yumurta ve zeytinyağını çırpın.
Yufkaların her
birini 8 üçgen parçaya bölün. Bu büyük üçgenlere ayrı ayrı hazırladığınız
karışımı sürün. Üçgenin ucuna kıymalı içten koyup kalınca bir rulo yapın.
Tepsiye dizin.
Karışımdan ruloların üstüne sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun
3 yorum:
Ooof patlıcanlı böreği çok severim ellerine sağlık sevgiler...
elıne sağlık mısss
Elinize sağlık nefis olmuşlar
Yorum Gönder